lunes, 23 de julio de 2012

::Reseña: Canción de Hielo y Fuego I.- Juego de Tronos::

Hola a tod@s! Bueno hoy os traigo una reseña a la que creo le sobran las presentaciones porque casi todo el mundo ya es conocedor de la saga de Canción de Hielo y Fuego, espero que os guste la reseña y os dejo directamente la información, la reseña está en catalán, ya que el ejemplar que adquirí es la versión en catalán, pero os dejo un enlace a la versión de la reseña en castellano :)




~~RESENYA~~

"AVISO: La novela es recomendada a partir de mayores de 16 años, contiene escenas de violencia, sangre, sexo."

Coneixedor és ja gairebé tothom d'una saga que està arrasant les llistes de vendes des de fa un temps i que va començar a ser publicada en 1996 però que fins a l'any 2002 no va arribar a les llibreries d'Espanya.

L'edició d'aquesta versió m'agrada bastant, és de tapa tova amb solapes, la lletra és normal igual que l'espaiat i es pot obrir bé el llibre pel que la lectura és còmoda. La portada és una imatge de la sèrie, està bé el que passa que no pega amb la resta de la saga que manté les portades originals, per la qual cosa la nova portada d'est podria haver estat una sobrecoberta millor.

També he notat la falta dels mapes, almenys en aquest primer llibre, en aquest tipus de novel·les sol anar bé per situar-se i situar els diferents regnes i pobles on es desenvolupa l'acció i se situen els diferents personatges que narren la novel·la. Però si que està afegida al final del llibre, la informació de les diferents cases i la llesta persones que pertanyen a aquestes. 

Recomano també llegir abans de les novel·les, les precuela de les quals podem trobar publicades en forma de còmic les dues primeres "El cavallero errante" i "La espada leal" que ressenyaré aviat en el blog també, per conèixer una mica algunes de les cases i les característiques dels seus integrants, però es pot començar a llegir les novel·les independentment sense problemes :)

En aquesta primera novel·la de la saga som introduïts en el Regne d'Hivèrnia mitjançant un pròleg en el qual coneixem alguns integrants de la Guàrdia de la Nit que ens donaran a conèixer alguna cosa maligna que s'amaga darrere dels murs del regne. Després el petit Bran de la casa Stark, serà l'encarregat d'iniciar la història d'aquest primer llibre. 

La narració de la història està a càrrec d'un narrador omniscient, però ho farà a través de diversos personatges totalment diferents. Anem a conèixer, si no em salto a ningú, a Bran, Arya, Jon, Eddard, Catelyn, Tyrion, Sansa i Daenerys, però la història va portant la seva ordre.
Cadascun és totalment diferent, ho anirem veient conforme anem avançant en les seves històries, com la de Arya que s'ha convertit en el meu personatge favorit, a part de Eddard, per a la curta edat de nou anys i el seu estatus de princesa, no és la típica que es comporta com a tal, en aquest cas tenim a la seva germana Sansa d'onze, bona en la costura i de modals exemplars, a Arya li agrada cavalcar, poder defensar-se en general tot l'oposat a la seva germana. 
Amb Jon Neu descobrirem el que significa ser un bastard sense mare i de pare un rei, odiat per la seva reina però volgut per varis dels seus germans, amb 14 anys vol allistar-se en la Guàrdia de la Nit per estar amb el seu oncle pensant que vestint el negre podrà tenir una família.

La resta de personatges ja els anireu descobrint, però com podeu veure són personatges cadascun amb una història diferent, amb moltes diferències entre ells però també amb algunes igualtats, són personatges que es van definint molt bé al llarg de les pàgines i que són bastant realistes. Això si, us adverteixo que amb Martín no us encapritxeu molt amb els personatges perquè no són els típics herois invencibles, en aquesta novel·la són persones normals que sagnen i moren. I també hi ha molts que et van a caure molt molt mal.

Deixa'm que et doni un consell, bastard -va començar en Lannister-. No oblidis què ets, perquè el món segur qye no se n'oblidarà. Converteix-ho en la teva fortalesa, perquè així mai no serà la teva feblesa. Fes-ho servir com una armadura i així ningú no et podrà ferir.
Tyron Lannister

Es nota en la seva escriptura que va passar un temps sent guionista de cinema i sèries, la seva ploma enganxa bastant i encara que no m'he llegit cap novel·la seva anterior a aquesta època, crec que es notarà bastant el canvi. Martín sap atrapar-te en la seva història, malgrat ser un llibre d'unes 800 pàgines amb bastant narració, és un llibre que no arriba a fer-se pesat, sobretot perquè segons avança la trama amb uns personatges uns altres ens condueixen per nous camins i la història es va desenvolupant d'una forma que vols llegir més per saber com avancen els diferents personatges en aquestes noves situacions. 

Anem a trobar bastant acció, però sobretot al final de la novel·la, perquè encara que hi ha bastants escenes de batalles i lluita, aquest primer llibre també és introductori, anem a conèixer a algunes de les famílies dels Regnes amb més poder en la seva actualitat i part de la història del passat que regeix les vides d'aquests, i per la qual s'està coent una nova batalla. Trobem bastants diàlegs, als seus personatges els agrada bastant parlar, però no són forçats és com si simplement sorgissin d'ells. I pot ser que en algunes parts narratives d'alguns personatges la història avorreixi una mica, però no t'incita a deixar la seva lectura, també apareixen descripcions però el llibre no està plagat d'elles i tampoc són extenses, és a dir, no s'enrotlla a descriure't com són les portes ni gens d'això, són simplement orientatives.

-Es pot dir que un home és valent encara que tingui por? -va sentir com deia la seva veu, feble i llunyana.
I la veu del seu pare va contestar:
-És l'unic momente en què es pot ser valent.

És en general, un llibre de fantasia èpica on coneixerem el canvi que es produeix en alguns regnes en morir la Mà del Rei i iniciar el Rei i la seva família el viatge a la recerca d'aquell que es farà càrrec del lloc, que no serà un altre de Eddard Stark. Amb un estil que enganxa i uns personatges amb històries que atrapen Cançó de Gel i Foc dóna inici a una saga que es farà lloc en moltes prestatgeries

Reconec que aquestes novel·les estan a un preu bastant elevat al mercat i són bastants llibres, però mereix la pena si t'agrada el gènere.

Ara també podem trobar les adaptacions en sèrie de televisió dels dos primers llibres, els dimarts a dos quarts d'onze s'emet en antena tres la primera temporada, Joc de trons, jo ja l'he vist i al meu semblar està bastant bé l'adaptació, podeu veure-la primer i després decidir-vos si aventurar-vos amb el paper, que està millor encara ;)

JOC DE TRONS: GUANYARÀS O MORIRÀS



Saludiiis

Aran...*

6 comentarios:

  1. Buena reseña.
    Sólo una cosa que comentar: Canción de hielo y fuego en España ya estaba publicada antes del año pasado, concretamente desde 2002 por Gigamesh. Creo que ha sido hasta el año pasado que no se editaba en catalán (si no me equivoco fue Alfaguara).

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Gracias por tu reseña.
    Yo aun no he podido cogerla pero me falta poco.
    Un beso

    ResponderEliminar
  3. Buenos días con alegría !!!
    He caído de casualidad aquí en tu mundo de las Reseñas Literarias y me ha echo gracia ya que yo hace poco me creé un blog dirigido a esa misma temática con el apoyo de mi gran amiga Melodi, experta en blogs y literatura optimista:
    http://insolitadimension.blogspot.com.es/

    Soy licenciada en Publicidad y Relaciones Públicas y acabo de acabar un Máster. En estos momentos estoy trabajando en una Agencia de Publicidad de Málaga Capital y me gustaría (si me das tu permiso) enseñarte mi primer blog "DOBLE LECTURA" sobre reseñas literarias, relatos y el trabajo que realizo en mi agencia (todo evidentemente escrito por mi persona). Es un rincón dedicado a la lectura y sobre todo a daros una crítica objetiva y a la vez subjetiva de todos aquellos libros que me he leído y que deberíais conocer.
    No os desfraudaré. En mi blog podréis comentar, debatir, aportar vuestra información y preguntas y dejar el link de vuestras Webs.

    http://doblelectura1988.blogspot.com.es/

    Espero que te resulte constructivo y ameno.
    Atentamente María del Carmen.

    ResponderEliminar
  4. En català suena a germàncio, verdad, "Joc de Trons" como aquello de "cards verds piquen"... Ay, los rastros fonéticos de los francos. Debe ser eso.
    Saludos.

    ResponderEliminar
  5. germánico, quería decir. Sorry.

    ResponderEliminar
  6. ¡Saludos! Soy Dori dori de Mientras
    Lees y ahora tengo blog propio.
    http://labellavitadidori.blogspot.com/

    Me encantaría que formarás parte, visitándolo y dejándome saber tu opinión. Si te gusta no dudes en seguirlo, para mi sería ¡un honor y verdadero gusto!

    Gracias por leer este mensaje.

    Abrazos y galletas,
    Dori dori

    PS. Muy buena reseña!!!

    ResponderEliminar

¡¡DEJA TU HUELLITA DE LECTOR EN NUESTRO RINCÓN DE FANTASÍA!! =)

 
*L.Y.F* Copyright © 2010 Plantilla diseñada por Mientras Lees - para Arantxa y Aran